PLATTE DAKEN

NIEUWBOUW & RENOVATIES

U kunt bij ons terecht voor de meeste daktechnieken inzake platte daken. Zowel voor warme daken (dakafdichting boven isolatielaag) als voor omgekeerde daken (isolatie boven dakafdichting en boven de isolatielaag een ballastlaag)

Of het nu gaat over een kleine dakherstelling, een grote dakrenovatie of een volledige nieuwbouw, Roofsolutions voorziet in alle diensten die uw dak nodig heeft. 

Wij maken enkel gebruik van de beste technieken en kwalitatieve producten. Met onze technische perfectie en vakmanschap leveren wij steeds goede en duurzame daken af tegen een uitstekende prijs / kwaliteitsverhouding.

VRAAG EEN OFFERTE AAN

Bel ons vandaag nog om een afspraak te maken.

ONDERHOUD van DAKEN en GOTEN

Platte daken

Volgens het WTCB moet je een plat dak onderwerpen aan twee onderhoudsbeurten per jaar. Na de winter dient er een algemene inspectie uitgevoerd te worden en een eventuele herstelling van bepaalde onderdelen. De afvoerkolken en -buizen moeten proper gehouden worden en ook de schutlaag en de slabben moeten gecontroleerd worden. Zorg er bijvoorbeeld voor dat alle delen van het dak bedekt blijven door grind als je een niet UV-bestendige dakafdichting hebt. 

Dakbedekking

Na verloop van enkele jaren komt er op alle dakbedekkingen stofafzetting voor die onder meer te wijten is aan de luchtvervuiling. Dit komt meer voor bij daken met een geringe helling waar het stof minder gemakkelijk door de regen wordt afgespoeld. Deze stoflaag leidt tot mosvorming, vooral op dakgedeelten die weinig zon krijgen (de noordwaarts gerichte delen) en die zich in een omgeving met veel bomen en groen bevinden. Dat is op zich geen ramp, maar laat het niet te ver komen, want teveel mos en stof kan leiden tot vochtproblemen.

Goten en afvoerbuizen

Om problemen te vermijden moet je je dakgoot minstens één keer per jaar reinigen. Verwijder het mos, de bladeren en het vuil en controleer de bevestigingsbeugels.
Elementen zoals bladvangers, bolroosters, … zijn nuttig om verstoppingen te voorkomen van bladeren, vuil, tennisballen, … en kosten bijna niets. Ook als je dergelijke hulpmiddelen geplaatst hebt, blijft een regelmatige inspectie van de goten een must.